..
Er zijn genoeg troeven om in de naaste omgeving van het vissershuisje te genieten.
De OUDE MARKTPLAATS van Nieuwpoort-Stad met zijn kerk, het belfort, de kerktuin en de cafees en restaurantjes rondom zijn de moeite waard. Elke vrijdagmorgen is er op dit plein een gezellige MARKT. Als je een vroege vogel bent, kan je eens van dichtbij het reilen en zeilen in de VISMIJN meemaken.
Voor wie graag uitslaapt, kan zich de rest van de dag uitleven in 'het etalage-kijken' bij de verse VISWINKELS langs de KAAI. Je vindt op de kaai ook talrijke VISRESTAURANTS.
SURFERS kunnen zich uitleven op het Bloso SPAARBEKKEN vlakbij, je kan ook zelf ZEIL- of MOTORBOOTTOCHTEN maken op de YZER naar Diksmuide en op zee, voor gepassioneerde ZEILERS is het vissershuisje op korte afstand van de grote JACHTHAVEN. Kortom; er zijn genoeg mogelijkheden voor sportieve waterratten. CULTUUR en NATUUR kan je opsnuiven aan het ALBERT I-MONUMENT, dat op loopafstand van de vismijn ligt. Als je met de trappen of de lift naar boven gaat, kan je de hele omtrek van de kuststreek en de polders zien en je hebt er een prachtig uitzicht op het grote sluizencomplex.
Dit sluizencomplex, waarin rivieren en kanalen uitkomen is tevens het vertrekpunt van vele FIETSROUTES in het POLDERLAND.
Zo kan je langs de Veurnsevaart naar het historische VEURNE fietsen. En dat is weer een ander verhaal...
Bekijk hier meer foto's uit de omgeving