Locatie

 

Het huisje is gesitueerd in de Hoogstraat, één van de rustige, authentieke straatjes van het historische Nieuwpoort-Stad. Deze straat loopt van de kaai met zijn vele verse viswinkels en vismijn (links) naar de oude kerk op het stadsplein (rechts). Aan de vismijn begint het prachtige, nieuw aangelegde fiets- en wandelpad langs de rivier de Yzer en de grote plezier-jachthaven. Met de fiets is dit een 10-tal minuten rijden tot aan het strand, te voet kan je een 30-tal minuten genieten van de voorbijvarende zeilschepen tot je de zee ziet.

 

VISMIJN

De Nieuwpoortse vismijn kent een rijke geschiedenis en is vandaag nog steeds een trekpleister. Langs de aanlegkade liggen vele kleurrijke vissersbootjes verspreid over een kilometer. Bezoek de vismijn tussen 07h00 en 08h00 ’s ochtends op maandag, woensdag en vrijdag.

 

DE IJZER

Voor wie op een boeiende en avontuurlijke wijze wil kennismaken met de charmes van het polderlandschap is een toeristische boottocht op de IJzer tussen Nieuwpoort en Diksmuide alvast een aanrader.

 

JACHTHAVEN

Wist je dat Nieuwpoort de grootste Jachthaven van Noord-Europa telt?

Onze jachthaven viel al meerdere keren in de prijzen bij het internationaal publiek.